Search:
 

Het verhaal van Mohammed

Het verhaal van Mohammed (leestijd: 1 minuut)

Mohammed reist vele honderden kilometers naar afgelegen gemeenschappen om vrouwen te vinden die zich uit schaamte voor hun incontinentie verborgen houden. Hij geeft uitleg en deelt brochures uit over het ontstaan van een fistel, de gevolgen daarvan en over de behandeling en preventie. Ook geeft hij training aan lokale health officers die vervolgens van deur naar deur gaan om de verborgen vrouwen op te sporen.

Het vergt soms nogal wat overtuigingskracht om de vrouwen mee te krijgen voor een behandeling. Vaak leven ze al zo lang in deze omstandigheden dat ze niet meer geloven dat ze nog beter kunnen worden. “Ik luister, adviseer en overtuig ze ervan dat er een beter leven op hen wacht.”

Na aankomst in een Hamlin-fistelziekenhuis moeten de vrouwen eerst aansterken voordat ze geopereerd kunnen worden. Gezonde voeding, fysiotherapie maar ook geestelijke ondersteuning maken dat ze goed voorbereid zijn.

Dankzij Mohammeds toewijding en passie kunnen de vrouwen na hun behandeling weer op weg en een nieuw begin maken binnen hun familie en gemeenschap. “Patient Identification Officers vormen de verbinding tussen patiënt en behandeling. “We begrijpen de pijn van deze vrouwen en willen ze helpen beter te worden. Verder willen we de perceptie en het stigma rond fistels veranderen, zodat we vrouwen kunnen helpen uit hun schuilplaats te komen ”stelt Mohammed.

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.