Search:
 

Wat doen we

Ieder jaar krijgen duizenden vrouwen in ontwikkelingslanden te maken met de vreselijke gevolgen van een obstetrische fistel, zoals schaamte en sociaal isolement. Stichting Hamlin Fistula Nederland steunt deze vrouwen door financieel bij te dragen aan hersteloperaties, revalidatie, reïntegratie en preventie in Ethiopië. Uw hulp is hierbij nodig.

Een obstetrische fistel vereist speciale zorg.  Niet alleen de fysieke, maar vooral ook de psychologische gevolgen zijn verschrikkelijk. De fistelpatiëntes lekken 24 uur per dag urine en soms ook ontlasting door hun vagina als gevolg van de opening tussen het geboortekanaal en de blaas of het rectum. Door deze aandoening komen ze in een sociaal isolement terecht. En of dat al niet mensonterend genoeg is, de meeste patiëntes hebben ook nog eens hun baby verloren tijdens de dagenlange bevalling.

De Australische chirurg dr. Catherine Hamlin heeft een complete behandelmethode ontwikkeld voor vrouwen met obstetrische fistels, waarbij preventie, behandeling, revalidatie en re-integratie de pijlers vormen.

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.