Search:

Neima groeide op in een afgelegen, bergachtig deel van Ethiopië en had tijdens haar zwangerschap geen toegang tot medische zorg. Net als haar moeder was ze van plan om thuis te bevallen, maar haar bevalling was ondragelijk en duurde eindeloos.

Na twee dagen werd Neima door de mensen uit haar dorp op een zelfgemaakte brancard naar een gezondheidskliniek gedragen, op uren loopafstand, maar het was te laat. Er gingen nog twee dagen voorbij en uiteindelijk beviel ze van een doodgeboren baby. Met een gebroken hart en gewond door de heftige bevalling, werd Neima uit de kliniek ontslagen en vertrok ze weer naar huis. Naast het tragische verlies van haar baby, werd Neima ook incontinent vanwege haar verwondingen.

Neima bad dat haar lichaam zou genezen, maar haar leven stortte alleen maar nog verder in. Haar man liet haar in de steek en haar familie verloor daarmee hun enige inkomen om voor haar te kunnen zorgen. Na maanden zo te hebben geleefd, reisde Neima uiteindelijk een heel eind naar een ander ziekenhuis, waar ze de diagnose obstetrische fistel kreeg en doorverwezen werd naar Hamlin’s Harar Fistula Hospital. Hier werd ze geopereerd en haar interne verwondingen hersteld en werd ze omgeven door liefdevolle holistische zorg

Neima is nu terug in haar dorp, genezen, als een nieuwe vrouw. Langzaam verandert ze de gedachten over zwangerschap en bevallen in haar gemeenschap door haar ervaringen te delen met andere jonge zwangere vrouwen. 

De reis die een vrouw naar één van de Hamlin ziekenhuizen brengt, is tragisch en te voorkomen. Ongeveer 70% van de Ethiopische vrouwen, zoals Neima bevalt thuis zonder de hulp van een vroedvrouw.

Als Neima tijdens haar bevalling toegang had gehad tot een Hamlin-verloskundige, zou ze geen obstetrische fistel hebben gekregen en zou haar baby nog in leven zijn.

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.