Search:
 

Herstel en behandeling

Stichting Hamlin Fistula Nederland / Wat doen we / Herstel en behandeling

De Hamlin ziekenhuizen
Er zijn zes Hamlin ziekenhuizen in Ethiopië: in de hoofdstad Addis Ababa, in het noorden in Bahir Dar en Mekelle, in het oosten in Harar, in het zuidwesten in Metu en in het zuiden in Yirgalem. Deze ziekenhuizen bieden naast de behandeling van obstretische fistels ook kwalitatief hoogstaande veilige andere medische zorg voor vrouwen, zoals het uitvoeren van keizersnedes en het operatief herstellen van baarmoederverzakkingen. In het ziekenhuis in Addis Abeba worden vooral de moeilijkere fisteloperaties uitgevoerd. In de meeste gevallen kunnen de patiënten terecht in de overige fistelziekenhuizen in hun eigen regio in Ethiopië.

Rondom de ziekenhuizen bevinden zich de klinieken waar de Hamlin verloskundigen werken. Zij staan in directe verbinding met het ziekenhuis en kunnen vrouwen in het geval van bijvoorbeeld een obstructie tijdig doorverwijzen.

Elk ziekenhuis voert de volgende werkzaamheden uit:

  • chirurgie, zorg en revalidatie
  • fysiotherapie en begeleiding van de patiënt
  • onderwijs aan patiënten over hygiëne, vrouwenrechten, anticonceptie, alfabetisering, rekenen en handenarbeid
  • werkgelegenheid en scholing van medewerkers
  • het bevorderen van kennis over het ontstaan van fistels
  • distribueren van veilige voorbehoedmiddelen en voedingssupplementen
  • het vervoer van patiënten in samenwerking met de regionale gezondheidsautoriteiten en lokale NGO’s naar de Hamlin regionale ziekenhuizen

Ieder fistelziekenhuis beschikt minimaal over een ziekenzaal voor de patiëntes, een operatiekamer, een verkoeverkamer, een kraamafdeling waar oudfistelpatiëntes naar terugkeren om met een keizersnee veilig te kunnen bevallen, een fysiotherapieruimte, een klaslokaal en een winkeltje waar de producten die de vrouwen maken, worden verkocht.

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.