Blote Voeten Tocht

Van wanhoop naar waardigheid

Wist je dat...

In Ethiopië slechts de helft van de vrouwen toegang heeft tot verloskundige zorg? Omdat ze het niet kunnen betalen, of omdat er in hun omgeving geen medische hulp is.

Stel je voor...

dat je tijdens je zwangerschap geen verloskundige ziet, er geen echo’s worden gemaakt, jouw gezondheid en die van de baby nooit worden gecontroleerd en je nooit de hartslag van je baby hoort.

Stel je dan eens voor...

dat tijdens de bevalling, alles misgaat. Dat je baby overlijdt en jij inwendig zo verwoest bent, dat je incontinent bent. En je verstoten wordt, omdat je onfris ruikt.

Dit overkomt ieder jaar duizenden vrouwen in Ethiopië. Dit had voorkomen kunnen worden door goede verloskundige zorg.

Wist je trouwens dat...

er elke 2 minuten ergens ter wereld een vrouw in het kraambed sterft?

En wist je dat...

90% van die sterfgevallen voorkomen had kunnen worden als er verloskundige zorg was geweest?

Wil jij helpen en voorkomen dat dit gebeurt? Wandel dan mee met de Blote Voeten Tocht!

Ben je benieuwd naar de beelden van alle voorgaande Blote Voeten Tochten? Op deze pagina vind je de video’s van alle Blote Voeten Tochten. Met dank aan Kenemedia.

De Blote Voeten Tocht wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Verloskundigen Barneveld logo
Midwives Barneveld
Baart Beheer logo
Baart Beheer BV Real Estate Administration
L'art De La Table logo
L'art de la table catering
Crew logo
Crew Light & Sound
Lions Barneveld logo
Lions Barneveld
Vers voor u logo
Arjan Klarenbeek Verse for you
De Vaarst logo
The Vaarst Hoveniers
Op zaterdag 13 mei 2023 wordt in Voorthuizen de Blote Voeten Tocht gelopen. Doel van de tocht is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een studiebeurs voor een student(e) verloskunde aan het Hamlin College of Midwives.

De tocht is een wandeling van 5 kilometer vanuit het centrum van Voorthuizen door het prachtige Wilbrinkbos en weer terug naar het centrum. De sponsor-wandeling is goed te doen op blote voeten of slippers. Training is niet nodig.
Hamlin Midwife attending patient
Het Hamlin College of Midwives leidt verloskundigen op om babysterfte en ernstige verwondingen als gevolg van een bevalling bij de moeders te voorkomen. De verloskundigen van Hamlin hebben het afgelopen jaar al meer dan 26.000 bevallingen begeleid. De vierjarige opleiding van een verloskundige, vergelijkbaar met een Bachelor or Science niveau hier in Nederland, kost inclusief reis- en verblijfkosten € 18.000, dus € 4.500 per jaar.

Per jaar werft het Hamlin College of Midwives 25 studentes uit allerlei regio’s in Ethiopië. Na hun opleiding keren zij terug naar hun eigen dorp. Dat is heel erg belangrijk omdat elke regio zijn eigen taal en cultuur kent. In Ethiopië worden meer dan 90 talen gesproken. Een bekende verloskundige die de taal spreekt is dé oplossing voor goede moeder- en kindzorg.

De opbrengst van de Blote Voeten Tocht gaat via Stichting Hamlin Fistula Nederland direct naar een studiebeurs voor een studente. Een eventuele meeropbrengst komt ten goede aan Hamlin Fistula Ethiopia.
Elke stap draagt bij aan een veilige bevalling en daarmee goede start voor moeder en kind in Ethiopië.
Aanvang: May 13, 2023, start 2 p.m.
Registratie vanaf 12.00
Inschrijfgeld: €20


Je kunt op een eenvoudige digitale manier sponsorgeld inzamelen door gebruik te maken van de digitale collectebus van Geef.nl. Hoe je dat kunt doen, vind je in de Handleiding digitale collectebus.
Zie je zo’n digitale collectebus niet zitten, dan kun je ook gebruik maken van een Sponsorformulier.

Stichting Hamlin Fistula Nederland zet zich in voor het herstel, revalidatie en de reïntegratie van (jonge) moeders in Ethiopië die als gevolg van een noodlottige bevalling incontinent zijn geraakt. Ook zorgt de stichting voor goede moeder-en-kindzorg Ethiopië door het opleiden en ondersteunen van verloskundigen.
Participants of Bare Feet event
Hamlin Bare Feet event fundraiser
Participants of Bare Feet event

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.

Doneer nu