Herstel en behandeling

De Hamlin ziekenhuizen
Er zijn zes Hamlin ziekenhuizen in Ethiopië: in de hoofdstad Addis Ababa, in het noorden in Bahir Dar en Mekelle, in het oosten in Harar, in het zuidwesten in Metu en in het zuiden in Yirgalem. Deze ziekenhuizen bieden naast de behandeling van obstretische fistels, ook kwalitatief hoogstaande veilige andere medische zorg voor vrouwen, zoals het uitvoeren van keizersnedes en het operatief herstellen van baarmoederverzakkingen. In het ziekenhuis in Addis Abeba worden vooral de moeilijkere fisteloperaties uitgevoerd. In de meeste gevallen kunnen de patiënten terecht in de overige fistelziekenhuizen in hun eigen regio in Ethiopië.
Hamlin Hospitals in Ethiopia
Rondom de ziekenhuizen bevinden zich de klinieken waar de Hamlin verloskundigen werken. Zij staan in directe verbinding met het ziekenhuis en kunnen vrouwen in het geval van bijvoorbeeld een obstructie, tijdig doorverwijzen.

Elk ziekenhuis voert de volgende werkzaamheden uit:
Leder fistelziekenhuis beschikt minimaal over een ziekenzaal voor de patiëntes, een operatiekamer, een verkoeverkamer, een kraamafdeling waar oudfistelpatiëntes naar terugkeren om met een keizersnee veilig te kunnen bevallen, een fysiotherapieruimte, een klaslokaal en een winkeltje waar de producten die de vrouwen maken, worden verkocht.
Dr Catherine Hamlin assessing a patient
Hamlin surgeon

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.

Doneer nu