In liefdevolle herinnering

Dr Catherine Hamlin 1924 – 2020

Geen fistels meer. Nergens ter wereld. Voor altijd. Dat is mijn droom. Dat zal ik in mijn leven niet kunnen bewerkstelligen, maar jullie kunnen dat wel in dat van jullie.”

– Dr Catherine Hamlin
Met veel verdriet moeten we berichten dat Dr Catherine Hamlin, mede-oprichter van Hamlin Fistula Ethiopia, op woensdag 18 maart 2020 vreedzaam thuis, op het terrein van het Addis Ababa Fistula Hospital in Ethiopië, is gestorven. Ze was 96 jaar oud.

Dr Catherine’s liefde en volledige toewijding aan ’s werelds meest kwetsbare vrouwen is een voorbeeld voor ons allen. Haar bijzondere levenswerk heeft het verschil gemaakt in het leven en de gezondheid van duizenden en duizenden vrouwen in Ethiopië. Ze zal enorm worden gemist door haar dierbaren, haar patiëntes, de medewerkers en haar supporters overal ter wereld wiens hart ze heeft geraakt.
In Loving Memory of Dr Catherine Hamlin
Hamlin Fistula Ethiopië bestaat op dit moment uit zes (Hamlin) fistelziekenhuizen, een revalidatiecentrum en een school voor verloskundigen. Verder werken er 145 Hamlin verloskundigen in 66 klinieken in de diverse regio’s van Ethiopië.

Dat heeft Catherine in de laatste jaren van haar leven gesterkt in de overtuiging dat haar nalatenschap zal voortleven. “Als ik sterf, zal deze plek nog jaren en jaren blijven bestaan, totdat er geen fistels meer bestaan, totdat iedere vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen”.

Stichting Hamlin Fistula Nederland zal zich met hart en ziel blijven inzetten om Catherine’s droom uit te laten komen.

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.

Doneer nu