Ons werk

Leder jaar krijgen duizenden vrouwen in ontwikkelingslanden te maken met de vreselijke gevolgen van een obstetrische fistel, szoals schaamte en sociaal isolement. Stichting Hamlin Fistula Nederland steunt deze vrouwen door financieel bij te dragen aan hersteloperaties, revalidatie, reïntegratie en preventie in Ethiopië. Uw hulp is hierbij nodig.
Dr Catherine Hamlin interacting with patients
Een obstetrische fistel vereist speciale zorg.  Niet alleen de fysieke, maar vooral ook de psychologische gevolgen zijn verschrikkelijk. De vrouwen lekken vaginaal urine en in een aantal gevallen ook ontlasting. Dit is het gevolg van een opening (fistel) die is ontstaan tussen het geboortekanaal en de blaas of het rectum door een langdurige bevalling. Door deze aandoening komen deze vrouwen in een sociaal isolement terecht. En of dat al niet mensonterend genoeg is, de meesten van hen hebben ook nog eens hun baby verloren tijdens de dagenlange bevalling.

De Australische chirurge dr. Catherine Hamlin heeft een complete behandelmethode ontwikkeld voor vrouwen met obstetrische fistels, waarbij preventie, behandeling, revalidatie en re-integratie de pijlers vormen.

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.

Doneer nu