Het Hamlin zorgmodel

“We herstellen niet alleen een opening in de blaas, we behandelen onze patiëntes met liefde en zorg, taal- en rekenlessen, een gloednieuwe jurk en geld om naar huis te reizen.”

– Dr Catherine Hamlin
Dr Catherine was een pionier in wat wordt erkend als ‘s werelds beste pre-operatieve en postoperatieve fistelbehandeling. Het Hamlin-zorgmodel combineert klinische expertise met Catherine’s visie om elke vrouw met compassie en waardigheid te behandelen.

Wanneer een vrouw aankomt in een Hamlin fistelziekenhuis, wordt ze liefdevol omarmd. Ze krijgt gezond en voedzaam eten, een handgemaakte deken en schone kleding. Er wordt een op maat gemaakt programma voor haar ontwikkeld dat bestaat uit chirurgisch herstel, revalidatie, counseling en reïntegratie.
In het door Dr Catherine ontwikkelde zorgmodel voor vrouwen met obstetrische fistels, preventie, behandeling, revalidatie en re-integratie de pijlers. Het Hamlin-zorgmodel is gebaseerd op het bieden van zorg met compassie, gericht op zowel lichamelijk als geestelijk herstel. De meeste fistelpatiëntes hebben niet alleen fysieke littekens, maar lijden ook aan een emotioneel trauma. Het weer opbouwen van zelfvertrouwen en het benutten van innerlijke kracht is de sleutel tot revalidatie. Elke patiënte krijgt begeleiding op maat.

Na 60 jaar blijft dit het uitgangspunt van de Hamlin Fistula Ethiopië. Veel van de medewerkers hebben jarenlang, soms zelfs tientallen jaren met Catherine samengewerkt en zijn enorm geïnspireerd door haar passie en professionaliteit. Velen zijn zelf ook voormalige fistelpatiënten.
Hamlin Model of Care

Help mee zodat een vrouw in Ethiopië veilig kan bevallen en obstetrische fistels voorkomen kunnen worden.

Doneer nu